La ce mai este bun otetul

301261

  • Otetul nu ne lipseste niciodata din bucatarie pentru ca se foloseste drept condiment sau conservant, dar stiati ca otetul are si alte intrebuintari? Stiati ca poate combate bacteriile si microbii din baie, de pe robinetele si instalatiile din inox? Se foloseste ca dezinfectant preparand o solutie in parti egale cu apa si otet si poate fi pulverizat folosind o sticla cu atomizor. Dupa ce obiectele sunt stropite se limpezesc si se sterg bine cu o carpa moale. Otetul combate si depunerile de calcar, de exemplu capatul metalic al dusului ce contine calcar se poate introduce intr-o punga de plastic in care se toarna otet cat sa se acopere si apoi se leaga bine capatul pungii si se lasa la inmuiat. Efectele sunt uimitoare!
  • Otetul inlatura si petele care apar de la deodorantul spray pe haine. Acestea dispar daca se pulverizeaza otet pe zona respectiva cu cateva ore inainte de a fi spalate.
  • Petele de sare de pe incaltaminte care apar dupa mersul prin zapada, iarna sau dupa o ploaie dispar complet dupa ce sunt sterse cu o carpa inmuiata in otet.
  • Un covor arata ca nou dupa ce se freaca cu forta suprafata acestuia cu o solutie facuta din amestecul cu o parte otet si doua parti apa fiarta. Apoi, daca dupa aspirare au mai ramas scame pe covor se poate folosi pentru adunarea acestora o bucata dintr-o perdea veche.
  • Pe suprafata obiectelor care sunt manipulate de multe persoane se dezvolta si traiesc microbii care provoaca raceli si gripe, de exemplu: receptorul telefonului este folosit de multi oameni, acesta poate fi dezinfectat folosind otet pur. La fel si clantele usilor care fac parte din categoria obiectelor murdare din casa (pline de microbi). O curatire periodica cu o carpa inmuiata in otet le face bine, omoara microbii si inlatura murdaria.
  • Matura va aduna bine praful daca este vaporizata cu apa si otet, inainte si in timp ce o folosim.
  • Daca vreti sa scapati mai repede de tapetul vechi se pregateste o solutie de otet si apa fierbinte, in parti egale, apoi se inmoaie un trafalet in acest amestec si aplica peste tapet.
  • Geamurile se curata foarte bine cu o solutie formata din otet (2 linguri) si apa calda (1 litru). Se recomanda ca geamul din interior sa fie spalat cu miscari numai pe verticala, iar in exterior pe orizontala.
  • “Piatra” depusa pe cada sau chiuveta se inlatura frecand energic petele cu otet, cenusa sau nisip fin . La fel de eficienta este solutia concentrata de otet sau solutia calda de soda (25 g de soda la 1 litru de apa).
  • Se poate scapa de furnici cu ajutorul unei solutii jumatate apa, jumatate otet spaland bine suprafata invadata.
Clean and Neat

Clean and Neat