Greseli in curatarea mobilierului din piele

Mobila din piele reprezinta, cu siguranta, cel mai confortabil, sofisticat, durabil si luxos mobilier de pe piata. Comparate cu mobilierul tapitat, piesele din piele pot avea o viata de pana la patru sau cinci ori mai lunga, cu conditia ca ingrijirea si curatarea corespunzatoare sa se efectueze in mod regulat. Pentru a mentine frumusetea si stralucirea mobilierului din piele este necesara respectarea catorva reguli de intretinere, insa si evitarea unor greseli care pot duce la o deteriorare grava.
Va prezentam cele mai frecvente erori in curatarea mobilei din piele.

Aproprierea de soare si de caldura.

Pozitionarea canapelelor si a fotoliilor din piele este, deseori, gandita dupa criteriul imaginii. Insa ceea ce ar trebui sa primeze este un alt factor. Asezarea unei piese din piele langa o sursa de caldura, fie ca e vorba despre un calorifer sau o fereastra larga orientata spre sud, va avea ca efect degradarea sau distrugerea exemplarului.

Contactul cu materiale imprimate.

Revistele, ziarele si chiar unele carti pot lasa urme vizibile si periculoase atunci cand intra in contact cu pielea. Chiar daca este foarte convenabil sa lasi materialele de citit pe canapea, te poti trezi cu o copie imprimata a acestora direct pe pielea atat de fina.

Aranjarea rareori a suprafetelor din piele.

Pielea este admirata pentru capacitatea de a-si pastra infatisarea ferma, intinsa, insa acest aspect rafinat nu apare din senin. Este nevoie sa aranjezi permanent pernele sau suprafata pentru sezut.

Omiterea stergerii prafului.

Mobilierul din piele are nevoie sa fie sters de praf o data pe saptamana, pentru aceasta operatie folosesti o carpa uscata din microfibra.

Intrebuintarea de solutii inadecvate.

Daca tii la calitatea mobilierului din piele, evita pentru curatarea lui sapunurile, detergentii, spray-urile, uleiurile sau cremele care ii pot aduce pagube serioase. De cele mai multe ori este suficienta stergerea suprafetelor din piele cu o carpa moale imbibata in apa calduta. Sau, la fel de indicat este sa urmezi instructiunile producatorului privind ingrijirea. Pentru a pastra pielea moale, flexibila si rezistenta trebuie eliminate murdaria, grasimea si mentinerea unui mediu uscat.

Neglijare curatarii intense.

Chiar daca pielea arata curata, ca urmare a utilizarii si manipularii zilnice, ea este plina de microorganisme si de mizerie. Curatarea intensa la anumite intervale de timp este o etapa esentiala in afisarea unui mobilier din piele sanatos si atragator.

Mobilierul din piele reuseste sa transforme o incapere, aducand un aer clasic, sobru, rafinat. Ca un avantaj in plus, nu este deloc pretentios si nu necesita atentie speciala pentru a-si pastra imaginea eleganta.

Respecta sfaturile de mai sus privind greselile pe care trebuie sa le eviti in intretinerea mobilierului si te vei bucura foarte multi ani de rezistenta si frumusetea acestui tip de material.

 

Lasă un răspuns

Site web

15 − three =

Clean and Neat

Clean and Neat