Germenii si Microbii din baie.

Baia poate deveni cu usurinta cea mai murdara si mai periculoasa camera din locuinta dumneavoastra, in situatia in care nu este curatata in mod corespunzator. Bacteriile, umiditatea si murdaria din baie pot fi periculoase pentru sanatate. O baie curata este esentiala. In baie pot fi gasiti virusuri care pot cauza boli gastro-intestinale. Acestea includ norovirusul- acest tip de virus declanseaza focare de infectie, in special pe navele de croaziera. In acelasi timp, acest tip de virus se poate afla si pe scaunul de toaleta. Virusurile ce cauzeaza afectiuni gastro-intestinale sunt usor de transmis si pot trai pe suprafelele solide chiar si o saptamana.

– organisme ce pot declansa afectiuni cutanate si respiratorii. Printre acestea pot fi incluse stafilococul auriu si bacterii cu tulpini rezistente la antibiotice si streptococi din grupul A.
– fungi, inclusiv de tipul celor care declanseaza piciorul atletului. Aceasta este transmisibila la persoanele care merg desculte in baie.
– alte ciuperci reziduale obisnuite ale baii
– mucegaiuri- care provoaca infectii, dar pot accentua simptomele de asm si alergii.

Masuri pe care le puteti lua pentru a avea o baie curata.
– baia trebuie curatata si dezinfectata cel putin o data pe saptamana. Curatenia trebuie sa includa dezinfectarea cazii, a vasului de toaleta, a dusului si a chiuvetei.
– prosoapele de maini din baie ar trebui schimbate la 2 zile
– ideal ar fi sa le schimbati zilnic si daca se poate, fiecare membru al familiei sa aiba propriul sau prosop de maini.
– toaleta este intotdeauna contaminata cu germeni, dar curatarea regulata a vasului de toaleta, a capacului (pe toata suprafata), a vasului si in special, a manerului de tras apa, pot impiedica inmultirea germenilor si transmiterea acestora la membrii familiei.
– la fel de importanta este curatarea si dezinfectarea manerului usii de la intrarea in baie si a sistemului de blocare a usii (cand este cazul).
– inainte sa trageti apa, puneti capacul vasului de toaleta pentru a preveni ca germenii sa fie ejectati pe suprafetele din apropriere.
– din moment ce bacteriile se inmultesc si traiesc in medii umede, pastrati baia ventilata si uscata pentru a reduce posibilitatea de multiplicare a bacteriilor.
– spalati-va mainile in mod corespunzator dupa folosirea toaletei.

Lasă un răspuns

Sit web

18 + nineteen =

Clean and Neat

Clean and Neat