Alergiile si asmul

Instrumentul cel mai indispensabil este un sistem de curatare profesional. Aspirati peretii, stergeti praful de pe Tv si spatele acestuia, aspirati covoarele in profunzime de cel putin 2 ori pe saptamana. Daca aveti animale de companie, pastrati-le curate si periate. Aspirati salteaua pe care dormiti cu un aspirator kirby (ea detine lucruri neplacute cum ar fi particule de praf, acarieni si mirosuri). Spalati lengeria de pat la 60 de grade Celsius. Dezinfectati periodic bucataria si baia.

Alergia

Este o reactie a organismului fata de anumite substante straine cum sunt praful, medicamentele si particulele inhalate cu care venim in contact. Asmul alergic prin alergie la praf este o forma particulara de asm. La acesti pacienti, crizele astmatice apar, de obicei noaptea, in incaperi cu umiditate ridicata si mult praf. Acarienii din praful de casa au rol esential in declansarea si agravarea bolilor alergice. Severitatea alergiilor respiratorii induse de acarieni se coreleaza cu o igiena necorespunzatore a locuintelor.

Acarienii

Sunt organisme microscopice, care prolifereaza in conditii de caldura si umezeala. Se intalnesc in numeroase locuinte, hranindu-se cu celulele moarte ale pielii si formand adevarate colonii in fibrele textile (saltele, covoare, tesaturi). Indepartati din casa, in special din dormitor, obiecte care retin praful (bibelouri, mileuri, etc), cartile nu trebuie pastrate in dormitor, de preferinta se vor pune in vitrine prevazute cu sticla.

Clean And Neat: